tuinonderhoud

Boomverzorging is erg belangrijk

Als hoveniersbedrijf zijn wij gespecialiseerd in boomverzorging. Bomen verdienen voldoende aandacht om goed te kunnen blijven groeien.Ook staat veiligheid voorop. Slecht onderhouden bomen kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Bergsma boomverzorging kan helpen om een boom de juiste zorg te geven die het verlangd. Hiervoor kunnen we onder andere gebruik maken van verschillende typen hoogwerkers die we in eigen beheer hebben. Zo kunnen we vrijwel elke klus klaren!

Bomen hebben water nodig

Bij weinig water droogt een boom uit, teveel water zorgt ervoor dat de wortels kunnen gaan rotten. Het hangt van verschillende factoren af hoeveel water een boom exact nodig heeft. 

  • Bij langdurige warmte en droogte heeft een boom extra water nodig.
  • Een boom in de volle zon heeft meer water nodig
  • Grotere bomen hebben uiteraard meer nodig dan kleine (jonge) bomen
  • Een verhoogde standplaats zorgt ervoor dat de wortels niet goed bij het grondwater kunnen komen, dus let hier op.

Bomen bemesten

Bomen zorgen goed voor zichzelf. Een boom zorgt voor zijn eigen compost laag door de gevallen bladeren en bloesem die langzaam vergaan. Al dat rotte blad in je tuin is dus ook nog ergens goed voor. Ondanks dat de gevallen bladeren erg gezond zijn voor je boom vinden wij het vaak geen mooi zicht en ruimen we het netjes op. Wil je toch graag wat extra’s doen voor je bomen maar hou je niet van een rommelige tuin dan zijn er een aantal opties om te bemesten. 

  • organische mest (puur natuur) 
  • compost (resten groente en fruit)  

 

Bomen snoeien

het snoeien van bomen hoort bij een goede boomverzorging. Sterker nog, dit is een erg belangrijk onderdeel van de boomverzorging. Door een boom te snoeien bepaal je zijn vorm (hoogte of breedte) Door het snoeien bepaal je ook de hoeveelheid licht in je tuin. Zo bepaal je zelf ook schaduwplekken in de tuin. Het verwijderen van een overschot aan takken zorgt ervoor dat de boom zich weer beter kan ontwikkelen en voeden wat een gezond resultaat oplevert. 

Het snoeien voorkomt ook dat de takken gaan schuren tegen elkaar. Takken die elkaar in de weg zitten kunnen zorgen voor wondjes en dat levert soms schimmels en boomziekten op. Het is dus belangrijk om regelmatig snoeiwerk te verrichten aan je boom. 

Neem contact met ons op voor meer tips en advies over boomverzorging

gereedschappen en machines

Vergelijkbare berichten