beplantingsplan

Beplantingsplan maken voor je tuin

In bijna iedere tuin komt beplanting voor. Dit zorgt voor leven in de tuin. Het is erg belangrijk dat de planten die erin komen te staan goed op elkaar afgestemd zijn. Als je een nieuwe tuin gaat aanleggen is het verstandig om een beplantingsplan te maken. De bloeitijd, kleur en hoogte van de plant zijn belangrijke aspecten die moeten worden meegenomen in een beplantingsplan. Zo creëer je een tuin waar je het hele jaar van kunt genieten.

7 tips voor het beplanten van de borders in je tuin:

Kwaliteit van de grond

Als je planten aanschaft is het zeer belangrijk te weten met welke grond je te maken hebt. Als bijvoorbeeld de grond erg nat is en de afwatering is niet goed dan kan de plant slecht overleven. Een grondonderzoek kan erg waardevol zijn. 

Wat ook een erg belangrijk punt is dat de wortels goed los gemaakt moeten worden voor het inplanten. Als de plant langer is een pot zit groeien de wortels in elkaar. Door deze los te maken voor het inplanten groeien de wortels beter de grond in en is de overlevingskans vele malen groter. Ook het toevoegen van nieuwe aarde is enorm van belang. 

Is de tuin volgroeid met bomen, coniferen of struiken?

…dan kun je er vanuit gaan dat de bodem uitgestorven is en dat er weinig tot geen voedingswaarde meer in de bodem zit. Door de jaren heen hebben de wortels de kans gehad om voluit te kunnen groeien en zit de bodem compleet vol met haarwortels, naalden en restproducten. Om de kwaliteit van de bodem weer op peil te krijgen is het belangrijk om de bodem voldoende nieuwe voeding mee te geven voor de toekomst. Hier kunnen we op maat gemaakt advies voor geven. Voor het maken van een beplantingsplan of tuinadvies kun je contact opnemen of het contactformulier invullen dan helpen wij je graag verder. 

beplantingsplan voor je tuin

Vergelijkbare berichten