natuurlijke elementen in je tuin

Een graag geziene gast in de tuin: een element van hout.

Met houtbouw bedoelen wij alle houten elementen in de tuin. Houtelementen in de tuin geven een natuurlijke uitstraling en brengen sfeer en warmte met zich mee. Niet voor niks dat je steeds vaker een houten elementen ziet in de tuin. Geef je tuin een unieke uitstraling doormiddel van het gebruik van hout. Stoer en robuust of sfeervol en verfijnd.

Houten elementen

Houtbouw kun je verdelen onder de volgende onderdelen: De pergola, schutting, vlonder, overkapping, schuur, brug, steiger, houten poort, verhoogd terras, omheining, bloembakken, hekken, buitenmeubilair en nog veel meer.

 Hieronder een aantal voorbeelden

De pergola is vaak een echte eyecatcher in de tuin. Een pergola is een constructie van balken en latten omhoog geheel afhankelijk van jouw stijl en de functie die het heeft. Een pergola kan als schaduwplek dienen door klimplanten om en over de pergola te laten groeien. Functioneel of als blikvanger? Er is van alles mogelijk in allerlei soorten en maten.

Wij denken graag mee over het ontwerp, de functie en plek wat de pergola moet krijgen.

pergola in de tuin

Een schutting als erfafscheiding geeft een strak uiterlijk. Snel te realiseren en bovendien stevig en onderhoudsvriendelijk. Ook met een schutting zijn er verschillende mogelijkheden.

Wij helpen graag mee denken wat het beste past in jouw tuin.

tuinontwerp Bergsma hoveniers

 

Een overkapping in de tuin geeft veel mogelijkheden. Het is niet alleen makkelijk om voorwerpen droog te bewaren (tuinmeubels, haardhout, fietsen of een barbecue) maar het geeft zeker meer sfeer in de tuin. Een overkapping kan ook als terras dienen, hierbij kun je rekening houden met eventuele verlichting en stroompunten in de tuin. Ook is waterafvoer belangrijk bij het realiseren van een overkapping.

 overkapping in je tuin

Vraag gerust naar de mogelijkheden wat betreft houtbouw in de tuin. Wij adviseren graag en denken mee op maat. 

Contact opnemen 

houtbouw in de tuin

Vergelijkbare berichten